blues, maar dan anders!

Persbericht Brabants dagblad

<img class="alignnone size-full wp-image-335" title="webpersberichtBD-05112009" src="http://bluesox.nl/wp-content/uploads/2009/11/webpersberichtBD-05112009 click to read more.jpg” alt=”webpersberichtBD-05112009″ srcset=”http://bluesox.nl/wp-content/uploads/2009/11/webpersberichtBD-05112009.jpg 640w, http://bluesox.nl/wp-content/uploads/2009/11/webpersberichtBD-05112009-300×187.jpg 300w” sizes=”(max-width: 640px) 100vw, 640px” />

BlueSox 50 ste keer in Tilburg
om de hoek


door
Ruud Erich
E
en gouden optreden zon­dag vanaf 18 uur in café De Plaats aan het Pius­plein in Tilburg. Dan treedt de Tilburgse blues­formatie BlueSox voor de vijftigste keer op in Tilburg. „En we vieren meteen ons vijftienjarig bestaan”, voegt gitarist en zanger Cor Pari­daans uit Tilburg eraan toe.
Paridaans richtte BlueSox in 1994 op. „Ik speel al sinds mijn twaalfde jaar gitaar en basgitaar. In het be­gin legde ik me vooral toe op blues­muziek, daarna heb ik allerlei stij­len gespeeld om vijftien jaar gele­den weer bij de blues terug te ke­ren.”
BlueSox heeft volgens Paridaans een geheel eigen sound. „Wij spe­len geen pure blues maar eigenlijk een mix van R&B en blues met ele­menten uit de rock-‘n-roll. Het is toegankelijke en bovendien ook nog heel dansbare muziek. Wij spe­len vooral eigen nummers en er zit veel afwisseling in onze optredens.
Wij gaan voor een eigen sound; be­kende bluesnummers spelen we nauwelijks.”
BlueSox treedt als Tilburgse band vanzelfsprekend vaak in de eigen stad op. Paridaans: „ Zo speelden wij maar liefst vijftien keer in het voormalige café De Voortuin.
Maar verder treden we in heel Ne­derland op. Het komt heel vaak voor dat wij ergens optreden en na afloop meteen te horen krijgen dat ze ons het volgend jaar weer willen hebben. Verder spelen we ook regel­matig in België en af en toe in Duitsland.”
De groep bracht twee cd’s in eigen beheer uit: ‘BlueSox Live in De Voortuin’ en ‘BlueSox Live’. Bin­nenkort duiken de vijf muzikanten de studio in voor de opname van een derde album met uitsluitend ei­gen
nummers. BlueSox speelt al vijftien jaar in de volgende, vrijwel ongewijzigde be­zetting: Cor Paridaans ( vocals, gi­taar), Peter Schmid ( bas) en Max Storms ( gitaar) uit Tilburg, Ruurd van der Vegt ( harmonica, vocals) uit Den Bosch en Ben Raaijmakers (drums) uit Duizel. Paridaans: „BlueSox is voor ons geen beroep maar wel een heel serieuze hobby.”

Tags: , ,

Geplaatst op 5 November, 2009. Plaats een reactie

Nog geen reacties

Als je wilt kun je een reactie plaatsen!


Plaats een reactie