blues, maar dan anders!

recensies & reacties


Bluespodium Heyhoef Backstage, Tilburg, september 2016

Organisator John Maes op Facebook

Wij als vrijwilligers en de complete zaal hebben bijzonder genoten van jullie optreden. Meer dan perfect voor die avond en ons complete seizoen 2016-2017!! 

Voorprogramma bij Eric Steckel van 35 minuten door Bluesox. Ze lieten een zeer goed indruk achter op het voltallige publiek. Volwaardige Brabantse blues-act!! Heerlijk spel en mooie bluesharp door Ruurd van der Vegt. Cor Paridaans op leadgitaar en Peter op bas. De vaste drummer Hans Aarts (geblesseerd) werd vervangen door Johan van Lanen.

Aldus John Maes, van Bluespodium Heyhoef Back Stage in Tilburg, over het optreden op 17 september 2016 op Bluespodium Back Stage Heyhoef op Facebook

 

Recensie Walter Vanheuckelom van Concert Monkey over BlueSox op Backstage, september 2016


Tijdens de shuffle ‘I’m Sorry’ pakte Ruurd dadelijk knap uit op zijn blaasinstrument. Dat deed hij nog eens over in de uptempo rocker ‘Walking the Dog’, waar gitarist/zanger Cor Paridaans een sterke solo speelde op de Fender. Verder waren het mooie, tragere ‘Free Rider’ en de afsluiter
‘Bad Poker Hand’ nummers die de handen op elkaar kregen in Tilburg.

 

Café 1614, Monnickendam, april 2017

Fotograaf Berend Houwer op Facebook


‘Het wordt dringen voor mijn Persoonlijke All Times Favorites Top Ten. Nu beukt Bluesox op de poort. Vorige keer waren ze al goed, maar deze keer heeeeeeeeeeeel goed. Weer met hun vaste drummer nu zo veel dynamischer! Geweldig!!’
Voor de liefhebbers en nieuwsgierigen; 20 mei a.s. treden ze op in Hotel Sonnevanck, Wijk aan Zee.

 

Hotel Sonnevanck, Wijk aan Zee, mei 2017

Berend Houwer op Facebook mei 2017


Opnieuw Bluesox. En opnieuw fraai. Deze keer in Hotel Sonnevanck, Wijk aan Zee.

Bezoeker na afloop:
‘Ik dacht dat ik het wel een beetje had gehad met blues. Nu ben ik weer helemaal om. Dat blues ook zo afwisselend kan zijn. Ieder nummer is weer een verrassing! Een verademing!

 

Jazz in Duketown, Keulse Kar, Den Bosch, juni 2017

Knarfappaz (Arie) op Facebook
JAZZ IN DUKETOWN 2017….KEULSE KAR…. GING WEER ALS EEN SPEER MANNEN!!
👍👍
Corrie van der Kroef op Facebook
Heel gaaf optreden van Bluesox in de Keulse Kar met Jazz in Duketown

 

Het Warm Onthaal, Den Bosch, september 2017

De swamp blues van BlueSox

Spotdenbosch.nl

 

De swamp blues van BlueSox, die werkt want de band weet het publiek telkens weer enthousiast te maken en vaak zelf op te zwepen. De korte nummers dragen daar ook zeker aan bij. Zondagmiddag 10 september trad de band aan in Muziekcafé het Warm Onthaal in de Sint Jacobstraat en opende op die manier zijn nieuwe seizoen.

Bewerkte traditionals

Tijdens de soundcheck sprak ik even met gitarist en zanger Cor Paridaans. Ik vroeg hem of op deze middag naast covers ook eigen nummers worden gespeeld. Het antwoord van Cor was ferm: “Je kunt die nummers eigenlijk geen covers meer noemen. Het zijn heel oude traditionals die wij bewerkt hebben. Het heeft geen zin om die nummers klakkeloos na te spelen. En we hebben ze al erg lang op ons repertoire staan.”

Die nummers heeft de band zich zo eigen gemaakt dat je in het geval van BlueSox inderdaad niet kan spreken van covers. De band speelt daarnaast ook eigen nummers.

Swampy nummers in drie sets

De soundcheck was klaar. Aan de bar en aan een paar tafels zaten de klanten af te wachten op de dingen die onvermijdelijk zouden komen: een energiek optreden van op elkaar ingespeelde musici. Het werd drukker in de kroeg en in gesprekken met sommige gasten, werd allengs duidelijk dat het Warm Onthaal het gat vult dat de sluiting van De Rode Pimpernel achterliet. “Vroeger ging ik vaak naar De Rode Pimpernel. Nu ga ik hier naar toe,” zei een nieuwkomer. “Volgens mij heb ik deze band daar ook zien optreden.”

De bandleden, Cor, Hans, Peter en Ruurd liepen naar het kleine, gelijkvloerse podium bij het raam. Hans ging zitten achter het drumstel, Peter pakte zijn basgitaar, Cor stemde zijn gitaar en Ruurd stond wat afzijdig aan de kant met zijn mondharmonica. En toen begon het.

Na de intro zong Cor het openingsnummer Down And Out en speelde Ruurd op de mondharmonica. Het was fabuleus, een heerlijk mengsel van rock, blues en swamp waarbij de harmonica een hoofdrol opeiste. De nummers waren lekker kort. Dat is hét handelsmerk van BlueSox. Korte nummers, stevig aangezet ritme en hup, op naar het volgend nummer en dat ging de hele show door.

Die show telde zo’n 26 nummers verdeeld over drie sets. De eerste set was korter dan de volgende twee. Ik had de band nog nooit horen spelen maar was meteen om. En vooral Ruurd van der Vegt met zijn harmonica maakte een onuitwisbare indruk op me.

Hip Shaking Harry

Uiteraard werd het nummer Hip Shaking Harry gespeeld. Een eigen nummer dat gaat over een zekere Harry die helemaal uit zijn dak ging tijdens een concert van BlueSox. Bij gebrek aan een leuke danspartner nam Harry genoegen met een barkruk. Walking The Dog – ooit gecovered door The Stones – volgde meteen daarop.

Een concert van BlueSox staat garant voor onbekommerd plezier. Dat las ik al op vele reviews op het web. Dat zag ik aan de gasten van het Warm Onthaal.

 

Muziekcafé Het Warm Onthaal, Den Bosch september 2017

Facebook pagina van Het Warm Onthaal

BlueSox in het Warm Onthaal
10 september 2017

Een goed begin is het halve werk! De heren startten hun seizoen op niet mis te verstane wijze. Swingend als altijd stortten zij hun muziek uit over het publiek. Met hun bijzonder bluesrepertoire, met schitterend mondharmonicawerk, gaaf gitaarspel, steady on ritmesectie en goede zang waren de mannen helemaal in hun element. Door de met humor en nodige zelfspot doorspekte aankondigingen van de diverse nummers kon het publiek weten waar het allemaal over ging. Tel daar nog eens twee gastmuzikanten bij op, die hun steentje bijdroegen en de middag/avond kon werkelijk niet meer stuk. BlueSox, blues maar dan anders!! Geweldig gedaan mannen!!!

 

Shooters, Sint Michielsgestel, oktober 2017

Organisator Tonny van den Bosch op Facebook

Werkelijk een fantastische middag met BlueSox. Wat een muziek maken deze mannen zeg, top! Heerlijk druk bij de Shooters, zeker zo’n 60 personen. We gaan door.

Bluesroute, jazzcafé Desifinado, april 2019

Betiana en Prosper van Desifinado 

Het was echt een ontzettend leuke avond. Fijn dat jullie daar onderdeel van waren! Nogmaals bedankt.

Peter Kempe, organisator Blusroutes Zeeland/Brabant

Vernam prima berichten over jullie optreden in Desifinado.
 

Landhoeve De Buitenman, april 2019

Tom Romme, eigenaar van Landhoeve De Buitenman

Bedankt voor het geweldige optreden. We zullen zeker in de toekomst contact met jullie op nemen. Succes.